Enkele voorbeelden

Wat is stagen?

Technisch gesproken is “stagen” een begrip dat uit Amerika is komen overwaaien. Het betekend eigenlijk “iets een podium geven” en daarmee de zaken zodanig presenteren dat zij het beste overkomen.

Wanneer we ergens een beeld van willen laten zien, vertellen we daarmee een verhaal. “Één beeld zegt meer dan 1.000 woorden” is tenslotte een zeer krachtig spreekwoord.

Een goed voorbeeld daarvan is deze foto:

Wat is stagen?

We zien Londen in de tweede wereldoorlog, net na een luchtaanval. De straat ligt in puin, we zien brandweerlieden die een brand blussen en in het midden de melkman die zijn ronde doet alsof er niets aan de hand is. De boodschap die wordt overgebracht is dat Engeland zich stoïcijns niet zal laten kennen en dat het leven gewoon door zal gaan.

Het verhaal was waar, maar de melkman heeft daar nooit gelopen: Deze foto was gestaged door de fotograaf Fred Morley. De melkman is in werkelijkheid de assistent van de fotograaf met geleende spullen.

Belangrijk is dat het goede verhaal wordt verteld, zo ook met uw woning. Het verhaal bij het stagen van uw woning is dat uw woning te koop staat waarbij uit de foto’s blijkt hoe groot en hoe bruikbaar de woning is. Duidelijk moet worden dat uw woning beter is dan die van de andere aanbieders.

Het is daarom belangrijk om uw woning voor te bereiden op de verkoop, te stagen, te stylen en verkoopklaar te maken. Het resultaat daarvan moet getoond worden aan kopers, bijvoorbeeld met foto’s op verkoopsites als funda.

2019.04.19 Entree KvK
JA hoor vandaag 19 April 2019 heb ik eindelijk mijn Kamer van Koophandel certificaat gekregen en is Style on Site nu een volwaardig bedrijf. ik hoop dat ik zoveel mogelijk mensen van dienst kan zijn en voor zoveel mogelijk mensen een sneller verkoop kan realiseren.

Enkele cijfers en feiten

Als professional is het natuurlijk duidelijk dat een woning verkoopklaar moet zijn als een koper zich aandient. Dat kan via de website zijn waar via foto´s een keuze wordt gemaakt, of in persona tijdens een bezichtiging.

In theorie kan er een oneindige inspaning gepleegd worden om een woning presentabel te maken. De kunst is om de optimale verhouding tussen inspanning en opbrengst te realiseren.

Een snellere verkoop houdt in dat er minder onkosten zoals belastingen en verzekeringen dat zijn. Het is dus niet alleen het verschil in vraagprijs dat voor een mooi verschil zorgt, het gaat ook om de secundaire kosten die met een snelle verkoop worden voorkomen.

Grofweg is wel gebleken dat een vraagprijs met 8 % verhoogd kan worden na het verkoopklaar maken  en dat vaak binnen 3 weken een eerste bod ontvangen mag worden.